Foto aeria virtual Illa Glòries

Foto primera pedra Illa Glòries 24-02-21

 

 

 

 

 

 

 

Ahir es va posar (per fi!) la primera pedra de l’Illa Glòries, la promoció municipal d’habitatge que es farà a Gran Via-Castillejos-Encants-Alaba.

Les AAVV del Compromís per Glòries estem contents de que finalment es comenci aquesta promoció de 238 pisos i també de que la majoria (125) siguin de lloguer públic de gestió directa (gràcies també a les continues reivindicacions veïnals) però en canvi no estem d’acord en que 113 dels pisos es vulguin vendre, encara que sigui en la modalitat de venda del dret de superfície.

Les necessitats dels nostres barris haurien de fer veure a l’Ajuntament (i a la Generalitat, que és la que hauria de fer molt més en aquest assumpte) que dels més de 700 pisos de lloguer públic de gestió directa que es podrien fer a Glòries no en podem perdre cap, o quasi cap, i hauria de fer replantejar aquesta venda dels 113 pisos.

Tot aquest tema el varem explicar bastant en aquest enllaç i dossier que podeu trobar a:

https://www.avvclotcampdelarpa.cat/index.php/2021/07/08/acte-de-presentacio-del-pacte-per-lhabitatge-public-a-glories-8-7-21/

L’acte de la primera pedra va ser molt protocol·lari i sense contingut real, però sí que vam aprofitar per fer comprometre a la Regidora d’Habitatge a convocar-nos aviat a una reunió (que fa mesos que demanem) per poder expressar les nostres reivindicacions i demanar més informació i participació.

També demanarem una reunió informativa pública per tot el veïnat dels barris de l’entorn.

Seguirem informant.

Si voleu ajudar en aquesta lluita per l’habitatge públic de lloguer de gestió directa escriviu-nos a avvclotcampdelarpa@gmail.com

La versió del tema que va sortir a la televisió municipal Betevé:

https://beteve.cat/politica/comencen-obres-illa-glories-habitatge-public-barcelona/