L’AVV recolzem plenament l’últim Comunicat de COESPE, davant de l’insuficient augment de les pensions públiques, així com la convocatòria, per part de la Marea Pensionista de Catalunya, de Manifestació el proper dilluns dia 31 de gener, que ens ha fet arribar la Marea Pensionista del Clot-Camp de l’Arpa.

Recordem que la Marea Pensionista del Clot-Camp de l’Arpa es reuneix en el local de l’AVV, c. Sibelius, 3, els primers i tercers dijous de cada mes, de 10 a 12 h, i la resta de dijous també està oberta l’AVV com a punt d’informació.

Comunicat COESPE

Pendents de les dades definitives, que no coneixerem fins al 14 de gener, l’INE avança que els preus al consum el mes de desembre pujaran un 1,6% respecte del mes anterior, amb el que la inflació anual desembre-desembre es dispara al 6,7%, la major en tres dècades.

El col·lectiu pensionista i lxs treballadorxs no som els responsables de la inflació, patim les conseqüències de les polítiques antiinflacionistes i de les crisis que no generem.

Fins a novembre la inflació va ser d’un 5,5%. La pujada de la pensió fa un any va ser un 0,9% i la paguilla prevista per a ajustar la diferència amb la inflació serà de l’1,6%; en conjunt, la pèrdua acumulada de poder adquisitiu és del 4,6%, tot això amb dades a novembre, amb el que si incorporem desembre ens anem a una pèrdua fins del 6,7%. Des de COESPE, exigim que la recuperació del poder adquisitiu de les pensions publiques sigui almenys del 4,6% el mes de gener.

El rellevant és que es confirmen els pitjors escenaris, cada vegada està sent major la bretxa entre la pensió i els salaris amb el cost de la vida, cada vegada serà major la insuficiència de la pensió. Cada dia augmenta el nombre de pensionistes en situació de risc de pobresa i exclusió social.

Marea Pensionista de Catalunya i COESPE al capdavant, exigim que l’actualització de les pensions fins a novembre sigui sobre la base de l’IPC Real i no a l’IPC Mitjà, perquè a desembre portem una pèrdua acumulada inadmissible, i juntament amb la revisió efectiva, exigim la pujada immediata de les pensions mínimes fins a situar-la en idèntica quantia que el salari mínim. En el trànsit a la carta social europea que fixa el 60% del salari mitjà per al SMI. És a dir una pensió al voltant a 1080€.

Mantindrem les nostres denúncies i mobilitzacions. Exigim al Govern i al conjunt del Parlament espanyol que revisi aquesta situació, procedint a implementar un model de revisió anual, amb l’IPC REAL, única garantia del manteniment del poder adquisitiu de salaris i pensions publiques.

És per això que segons l’acord de l’última Coordinadora de Catalunya, s’ha organitzat una Manifestació a Barcelona per al pròxim 31/01/2022 des de plaça Universitat fins a la Delegació d’Hisenda en plaça Letamendi.

Aquesta manifestació és una acció més que coincideix amb les mobilitzacions que fem “Els Dilluns al Sol” i ha de servir com a preparatòria de l’acció que a nivell de tot l’Estat es desenvoluparà el dissabte 12 de Febrer 2022 en les capitals de província.

Aquestes accions són per a continuar manifestant el nostre desacord amb la Reforma de Pensions acordada pel Govern-CEOE-CCOO-UGT.

Governi qui Governi les Pensions publiques i els drets es defensen!

Adjuntem enllaç al vídeo de l’entrevista de Ramón Franquesa en Planta Baixa de TV3 on explica tot això:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/planta-baixa/ramon-franquesa-estem-patint-el-decrement-mes-gran-en-el-poder-adquisitiu-dels-pensionistes-dels-ultims-30-anys/video/6140613/