El proper dissabte 27 de novembre a les 12 del migdia sortirem de davant de La Farinera, passarem pel Districte i acabarem davant del Departament d’Urbanisme, a Diagonal 240.

A banda de les explicacions que posa el propi cartell de convocatòria posem tot seguit l’article del ultím elButlletí amb el nom Urbanització definitiva de la Gran Via:

No pararem de reivindicar-la fins que la tinguem assegurada per a aquest mandat

Al Butlletí núm. 287, del juny, explicàvem que les obres d’urbanització definitiva de la Gran Via, entre el carrer Independència i la rambla del Poblenou, haurien d’haver començat aquest estiu. Últimament, però, l’Ajuntament les vol ajornar fins al desembre de 2023 (dos anys i mig més tard) i mentrestant fer una actuació “provisional” que costaria al voltant d’1,7 milions d’euros. També vam denunciar que els seus projectes “s’obliden” de l’arranjament de la zona de la rambla de Poblenou entre la Gran Via i el Casal de Gent Gran Parc del Clot.

El dia 20 de setembre es va fer una assemblea (que veieu a la foto) en què es va explicar que ara estem pitjor que a la primavera, ja que llavors la Regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, ens havia dit que sí que faria tot el possible per començar les obres definitives dins d’aquest mandat (abans del maig de 2023), però en la Comissió de Seguiment del juliol vam veure que en la documentació constava que les obres començarien al mandat següent. Ja vàrem explicar que passar les obres al mandat següent és inacceptable perquè no “només” representa 8 mesos més d’endarreriment (en total, uns 30), sinó que el més perillós és que ens porta a un punt d’incertesa total, ja que no hi ha cap garantia que els terminis que ens diuen ara es puguin complir amb un nou govern que no sabem de quin partit serà ni quins condicionants tindrà (crisi?). Les AAVV vam proposar a l’assemblea que tots plegats exigim a tot arreu (també al carrer) que l’actual Regidora d’Urbanisme, que es va comprometre en la seva planificació a fer aquestes obres en aquest mandat, ho compleixi. És qüestió de voluntat política, es pot fer i li exigirem que ho faci tant de temps com calgui.

Veïns i veïnes de la Gran Via: envieu-nos la vostra adreça electrònica

Necessitem que els veïns i comerciants de la zona de Gran Via ens ajudeu a fer present a tot arreu aquesta reivindicació si no volem tenir “empantanegada” durant diversos anys, en una situació “provisional”, tota aquesta zona, ja prou castigada per l’autopista primer i pels molts anys d’obres després. Les AAVV anirem fent convocatòries per manifestar públicament aquesta reivindicació, però necessitem tenir una comunicació fàcil amb el veïnat de l’entorn i això només ho podem fer si tenim les adreces electròniques de totes les persones interessades. Per tant, us demanem que ens envieu un correu electrònic a avvclotcampdelarpa@gmail.com dient que us apunteu al grup de persones interessades en els temes de Gran Via-Glòries (evidentment, si ja vàreu rebre per correu electrònic la convocatòria de l’assemblea, no cal, perquè ja hi sou apuntats). Això no us compromet a res més que a rebre les convocatòries que es facin. Si ens ajudeu ho podem aconseguir, però si no fem res en podem tenir per uns quants anys, de “provisionalitat”, potser molts. Evitem-ho tots plegats!