Dins de la nostre franja horària passejarem el DILLUNS 1/6 A LES 10:00 H PER LA PLAÇA UNIVERSITAT!

La Marea Pensionista de Catalunya denuncia el que és un escandalós negoci de les residències, ja que multinacionals i fons voltors controlen el 75% de les places i el negoci​ que es mou és de 4.500 milions d’euros anuals i el fet també que en la majoria dels casos ​aquestes empreses són multiservei deixant clar que la cura de la gent gran és pur negoci​ especulatiu res més. Pel que és urgent posar en mans públiques tots aquells centres privats​ o concertats.​

No se sap amb certesa el dia d’avui, quants morts deguts al covid-19, vivien a les residències i quin percentatge representen en total. Es calcula un terç del total, però les​ comunitats autònomes, responsables de la supervisió de les residències de gent gran, no​ donen xifres fiables.
Tal com ja denunciem quan parlem de les residències, el negoci que estan fent algunes corporacions sanitàries amb la nostra Sanitat Pública és una vergonya. L’existència d’hospitals privats és un escàndol, però també cal denunciar que als hospitals concertats existeixen plantes senceres al servei de les privades. Aquest fet és un malbaratament de diners públics. La Sanitat Pública usa aquests hospitals privats per a derivar moltes proves, que fan que augmenti la despesa en comptes de millorar o ampliar les plantilles o els recursos destinats a una millor Sanitat Pública.​
Les retallades en plantilles, la precarietat laboral, els baixos salaris i les retallades que porten suportant durant molts anys els professionals han fet que el treball del personal sanitari, del personal de neteja, del personal d’administració, etc. sigui encara més encomiable. No fa molt ja es varen manifestar els treballadors i les treballadores per aquestes reivindicacions. En aquests moments estan reclamant el 5% que els van llevar l’any 2010 i pretenen tancar-los la boca amb una almoina puntual de 1.000 €, en comptes de millorar les condicions de treball del sector, invertir en l’Assistència Primària com a primer “mur” de prevenció i contractar al personal necessari.​
Per poder tornar a la normalitat cal dotar a la Sanitat Pública amb tots els equipaments necessaris, si no, la indústria d’aquest país no es podrà posar en marxa adequadament i amb seguretat. No oblidem que som un país majoritàriament de serveis i agrícola on la logística i el transport juguen un paper molt important.
Per tot això tornen els Dilluns al Sol de la marea Pensionista de Catalunya!