Cal prevenir noves massificacions que perjudiquin als establiments existents i al veïnat

Dijous 30 de Setembre, a les 8 del vespre, al nostre local (c. Sibelius, 3)

En les reivindicacions de l’AVV prioritàries per aquest mandat municipal hi ha el “Pla d’usos per al barri per protegir el comerç de barri i tradicional”. En el mandat anterior se’ns havia dit que es faria però no es va complir i nosaltres veiem clar que en altres barris ha ajudat a apaivagar la massificació d’usos (de restauració, lligats al turisme, etc.) que perjudica al petit comerç de barri i al veïnat. No ho soluciona tot perquè el gran problema és l’especulació però sí que creiem que pot ajudar a frenar algunes tendències que ja es van veure abans de la pandèmia i que amb “la represa” actual es poden accentuar bastant.

Quan s’ha plantejat el tema hi hagut alguna reacció en contra amb arguments com que “podria perjudicar als establiments existents” i això ens ha motivat a fer aquesta xerrada informativa del dia 30 de Setembre ja que precisament es tracta del contrari: els plans d’usos només poden limitar les possibles noves activitats amb uns criteris clars, d’utilitat pública (en cap cas arbitraris), etc. Cal aclarir conceptes i malentesos. Per ajudar en aquest sentit, hem convidat a l’acte als companys del col·lectiu veïnal Ciutat Vella No Està en Venda ja que tenen una llarga experiència en aquests assumptes.

Per tant us esperem (a veïns, comerciants, …a tots/es) el dia 30 per analitzar experiències en altres barris, intercanviar punts de vista, etc. i esperem que d’aquesta xerrada en puguem sortir amb algunes idees clares per millorar el barri i per protegir i potenciar un comerç de proximitat divers, conservar el petit i tradicional que pot tenir viabilitat, evitar que hi hagi zones comercialment desèrtiques, evitant noves grans superfícies, etc.

Us hi esperem!