Serà perquè molestem a algú?

L’Ajuntament ens acaba de confirmar que ens multa per enganxar, de forma totalment cívica (amb cinta de cel·lo i sense embrutar -mai hem tingut queixes-) un cartell nostre, de l’AVV, a la nostra façana de Sibelius 3 ! I, a més, ho fa amb un import absolutament abusiu i injust: 380 euros ! 380-euros-per-enganxar-un cartell !!! I no acaba aquí la bogeria: també ens multen amb 380 euros més per un suposat cartell nostre (no en tenim cap imatge) al carrer Tànger 50, que està al barri de Poblenou, on nosaltres evidentment no enganxem mai cartells.

Vam presentar un plec de descàrrec explicant tot això però han dit que res, que diguem el que diguem, l’ordenança de convivència i civisme se’ns pot aplicar i se’ns aplica. Una ordenança que precisament el grup polític actualment al govern criticava per repressiva i que expressament no es fa complir en altres casos i temes. Volem fer notar que hem vist al barri cartells de partits polítics i d’altres (fins i tot de l’Ajuntament!) enganxats a les façanes i estem segurs que no se’ls ha multat. Per què a l’AVV sí?

Aquest penós assumpte fa més d’un any que dura (per cert: fa 4 o 40 anys això no ens passava tot i que sempre hem actuat igual, cívicament). Ens vam queixar i llavors va semblar que ho volien solucionar. L’AVV va demanar solucions raonables i justes: modificar la normativa, potser aprovar una moratòria, alternatives per a les entitats, imports no abusius ni recaptatoris, etc. però s’està comprovant que no han fet res efectiu. Ara, segons ells, es suposa que hem de “pagar i callar” aquests imports tant exageradament desorbitats i encara que sigui en aquests dos casos tant injustos: el de la nostra mateixa façana i el de fora del barri que segur que no hem enganxat nosaltres.

Doncs diem pública i notòriament que hi estem absolutament en desacord, perquè en aquest cas ens afecta a nosaltres però hi estaríem igualment en contra si li passés a un altre. Aquesta normativa és abusiva amb “els petits”, “amb els de baix”, i que s’apliqui d’aquesta manera és imperdonable. Reivindiquem i exigim sensibilitat i eficiència per solucionar aquest tema (i d’altres semblants) però de moment no es veuen per enlloc. No és acceptable que, mentre es toleren i no es castiguen moltíssimes infraccions de les normatives municipals (vehicles a voreres, ocupació d’espais públics, contaminació, obres sense llicència, etc.) en canvi sí que hi hagi recursos i eficiència per perseguir petits casos com aquests que ens afecten. Serà perquè molestem a algú?

Reclamem l’anul·lació d’aquestes multes tant abusives i injustes!

Exigim una normativa de civisme raonable, feta amb un ampli consens social!

Reivindiquem alternatives per a les entitats petites com la nostra!

Prou de normatives cegament repressives!