El dijous 1 de febrer a les 19 h. al nostre local (C/ Sibelius, 3) hi haurà una trobada de veïnat interessat en una comunitat energètica al barri.

El passat 9 de novembre vam organitzar una xerrada sobre comunitats energètiques fotovoltaiques, en què es va crear un grup de persones interessades a intentar fer-ne una al barri, damunt d’un equipament públic. En principi, seria sobre la Fàbrica dels Paraigües (C/ Dos de Maig, 195), on ja s’han fet els primers passos perquè s’inclogui al projecte de l’edifici definitiu de l’Escola Gaia, que hi ha d’anar. Tenim clar, però, que no serà gens fàcil, ni en aquest emplaçament ni en cap altre. Els governs diuen que volen fomentar aquestes comunitats energètiques, però a l’hora de la veritat no hi posen gaires facilitats, més aviat al contrari.

Estem intentant que el nou Ajuntament es torni a implicar en aquest projecte. El dia 1 de febrer, a les 7 del vespre, al nostre local (Sibelius, 3), farem una primera reunió de persones interessades per estudiar els passos a fer per crear aquesta comunitat energètica. L’objectiu és que finalment es pugui tenir una instal·lació que produeixi energia comunitària per als seus membres i també, en part, amb finalitats socials. Si us hi vau apuntar, us hi esperem; si ara us hi interesseu per primera vegada, també us donem la benvinguda.