Trobes interessant crear una comunitat energètica fotovoltaica al barri?

Vine a la xerrada informativa el dijous 9 de novembre, a les 19 h, al nostre local (C/ Sibelius, 3).

Parlarà Àngel Campabadal, de la Comunitat Energètica del Guinardó

A l’acte que vam fer  el novembre de l’any passat sobre energia solar fotovoltaica es va detectar força interès en aquest tema. Des de l’AVV ja fa un parell d’anys que estem promovent que s’estudiï la possibilitat de fer una comunitat energètica (CE) solar fotovoltaica a la Fàbrica dels Paraigües (C/ Dos de Maig, on hi ha la rodona vermella a la imatge aèria). Per això hem decidit fer una reunió específica sobre comunitats energètiques. En el cas concret de la Fàbrica dels Paraigües, la hipotètica CE aniria a sobre del nou edifici previst per a l’Escola Gaia i d’acord amb el centre escolar.

A la reunió del dia 9 de novembre s’explicarà com es crea i com funciona una CE i també quins plantejaments diferents pot tenir: instal·lació sobre un equipament públic o privat, sobre diversos edificis, etc. Tot i que l’any passat es va ampliar a 2 kilòmetres el radi de les àrees de les CEs, cal tenir en compte que una sola CE al barri no podria abastar tothom.

Si creus que s’ha de fer tot el possible perquè les energies que consumim—a banda de reduir-ne el consum, que és el prioritari—siguin aviat molt majoritàriament renovables; si no vols dependre tant o totalment de les gran corporacions energètiques que actuen només a favor dels seus interessos (encara que es disfressin de “verdes” i/o “sostenibles”); si t’interessa un projecte col·lectiu i cooperatiu com aquest, no pots faltar a la xerrada del 9 de novembre!

Digues-ho també a les veïnes i veïns que hi puguin tenir interès. Gràcies!