El Parlament de Catalunya (en teoria amb competències exclusives en temes d’habitatge) fa anys que promulga normatives sobre aquesta qüestió que són bastant progressistes (desnonaments, limitació dels lloguers, pisos buits, etc.). Aquestes normatives, però, sovint són impugnades pel govern central i, com a conseqüència,  molts aspectes positius encara no s’han pogut aplicar.

Gràcies a la lluita dels moviments per l’habitatge finalment el passat mes de maig es va aprovar la primera llei estatal d’habitatge. Aquesta llei, malauradament, continua envaint competències a la Generalitat (i per tant impedint que  s’apliquin alguns aspectes importants de les lleis catalanes), però conté canvis rellevants, bastants de positius i d’altres no tant, que s’explicaran a la xerrada del proper dijous 28 de setembre. 

És especialment important que les persones que estan de lloguer vinguin a informar-se, ja que hi ha certa confusió en alguns aspectes de la llei. A més a més, hi ha temes que encara no estan del tot definits  perquè hi ha diferents interpretacions jurídiques, que els grans propietaris estan aprofitant per intentar no aplicar alguns dels aspectes més favorables per a llogaters i llogateres. Si vius de lloguer, si et preocupa el tema de l’habitatge assequible i públic, no t’ho pots perdre. T’hi esperem!

Hi parlaran en Carles Badenes i la Merlina del Guidice, del Sindicat de Llogateres.

La xerrada serà el dijous 28 de setembre a les 19 h al carrer Rogent, cantonada Coll i Vehí.