El dijous 8 de juliol a les 11 del matí a l’esplanada davant la porta del Museu del Disseny (DHUB), a prop d’una de les sortides del metro de la Plaça de les Glòries, farem la presentació al veïnat, als mitjans de comunicació i als grups polítics.

Aquesta presentació la fem les entitats signants del pacte, que són: les quatre AAVV signants del Compromís x Glòries (Clot-Camp de l’Arpa, Fort Pienc, Poblenou i Sagrada Família) més quatre col·lectius de lluita pel dret a l’habitatge de la zona (El Nus-Sindicat de barri del Poblenou, Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot-Camp de l’Arpa, Observatori dels barris del Poblenou i Sindicat d’Habitatge del Poblenou)

La transformació actual de tot l’entorn de la Plaça de les Glòries Catalanes (iniciada oficialment l’any 1999 i continuada pel Compromís per Glòries -CxG2007-) ha produït importants canvis a la zona però a un ritme molt més lent del previst i acordat.

En temes d’habitatge la realitat està encara a anys-llum dels objectius del moviment veïnal i de lluita pel dret a l’habitatge. Ara ja es poden trobar centenars de pisos (habitats o en construcció) però tots són de venda i amb uns preus prohibitius per les classes populars dels quatre barris de l’entorn.

Tot i així el més greu és que no n’hi ha cap que sigui de lloguer públic de gestió directa (HPLLGD) i encara ara estem esperant que es posi el primer totxo del primer edifici que pugui començar a constituir el parc públic de gestió directa a la zona.

Amb les dinàmiques actuals no s’aconseguirien ni de lluny els aproximadament 700 pisos (HPLLGD) que es poden fer a la zona, cal un fort canvi de polítiques en aquest sentit i que hi hagi una ferma voluntat política a tots els nivells per aconseguir-ho.

El Pacte per l’Habitatge Públic a Glòries vol ser l’eina que impulsi i exigeixi aquesta nova voluntat política i col·lectiva que necessitem.

Us convidem a assistir a la presentació del Pacte, en la qual es detallaran tots els aspectes i concrecions d’aquest assumpte, i us demanem que en difongueu el contingut, que ha partir del dia 8J també estarà disponible a Internet i a les xarxes socials i en el que farem una  crida perquè tot tipus d’organitzacions hi donin suport públicament, per així poder tenir més força a l’hora de reclamar a l’Ajuntament el compliment de les quatre principals demandes que s’hi inclouen.

No hi falteu!

#100%LloguerPúblicGlòries