Si sou persones interessades en el Pla de Patrimoni i de Memòria Històrica del barri tenim bones notícies, encara que desgraciadament la pandèmia ha fet postposar moltes coses, i també els projectes que teníem respecte a aquest assumpte, però una petita comissió ens hem reunit algunes vegades de forma telemàtica per intentar tirar endavant, com a mínim, alguns aspectes. Resultat d’això hem aconseguit que durant aquesta primavera el tema del patrimoni estigui present en les activitats que es desenvoluparan al barri, concretament són les tres que que us informem.

En primer lloc, aquest diumenge dia 9 a les 11 del matí es fa un recorregut pel barri (amb les mesures de seguretat adients) sobre temes de patrimoni que organitza el Col·lectiu Punt 6 amb la col·laboració d’algunes entitats del barri, entre les que hi ha “la soci”. Us animem a que us hi apunteu, seguint les instruccions que detalla el cartell.

Si sou aficionats a la fotografia (o coneixeu algú que ho sigui) us animem també a participar en el Foto-Clot, una mostra fotogràfica ja tradicional al barri i que aquest any també es dedicarà en gran part al tema del patrimoni. Teniu tota la informació a: https://farinera.org/fotoclot-2021/  Us heu d’espavilar perquè el termini de presentació és el 15 de Maig.

I per acabar, us convidem a assistir a la xerrada que es farà presencialment el dia 20 de Maig a La Farinera sobre el mateix tema i a càrrec de Mercè Tatjer , una de les principals especialistes en aquests temes. La setmana que ve us enviarem el cartell i les instruccions per apuntar-se (les places estan limitades a unes 50 per les mesures de seguretat sanitària) però us demanem que us ho apunteu a l’agenda ja que serà el primer dia, després de més d’un any, en que podrem parlar d’aquests temes directament i amb una aforament que permet fins a una cinquantena de persones.

Per tant, cal tornar a activar-se per defensar el patrimoni del barri que encara ens queda i perquè res pugui perjudicar “l’anima del barri”. Us esperem en aquestes activitats i us informem que s’ha crear un @ per si ens voleu comunicar alguna informació o dubte. És el : comissiopatrimonicca@gmail.com

Ens veiem aviat. Endavant amb la primavera! endavant amb la protecció del nostre patrimoni!