Diumenge 22 de Maig a les 11 del matí, a la placeta del costat de la Fàbrica del Plom (carrer Verneda, 14):

  • CELEBRAREM QUE LA FÀBRICA DEL PLOM JA ÉS MUNICIPAL!
  • REIVINDICAREM QUE S’HI FACI LA BIBLIOTECA DEL CLOT I EQUIPAMENTS DE BARRI!
  • RECLAMAREM L’ARRANJAMENT DE TOTA AQUESTA ZONA DEL BARRI!

Ho farem amb un esmorzar col·lectiu (amb Cacaolat i coca del Forn Elias), informant-nos, compartint propostes al respecte i amb algunes activitats relacionades.

S’informarà de la situació actual de la finca i de diferents propostes que estem plantejant des del barri, però també es recolliran idees dels assistents respecte dels equipaments de barri que volem a la Fabrica del Plom i respecte a les millores que necessita tota aquesta zona: soterrament del transformador elèctric de Escultors Claperós-Soler i Rovirosa, arranjament de solars, urbanització general, etc.

Si vols que tota aquesta zona del barri millori, si vols que d’aquí pocs anys tinguem els equipaments públics que necessitem …. t’esperem per compartir l’esmorzar i els diferents punts de vista. Us hi esperem.

Aprofitem per fer-vos a mans l’article que sobre aquest tema surt a elButlletí 291, on podeu trobar més informació.

 

Fàbrica del Plom:

El diumenge 22 de maig celebrarem que és municipal i reivindicarem els equipaments de barri i la millora de la zona

Vine a la “xocolatada” de celebració: a les 11.00a la placeta de les bicicletes (Verneda-Sant Joan Malta)

Ja vam anunciar que la Fàbrica del Plom (ex-Biciclot) ja és municipal i també que estàvem a l’espera de poder fer-hi una visita i que s’encarregués l’estudi patrimonial i arquitectònic que vam demanar. El Regidor ja fa mesos que va dir que sí,però les coses del Districte van terriblement lentes (de vegades dubtemque hi hagi ganes que vagin endavant) i encara no en tenim cap notícia al respecte.
És per això que l’AVV i algunes AFAestem preparant una petita festa de celebració del fetque aquesta finca ja sigui municipal i que també serveixi per impulsar la reivindicació per tal que es comenci a treballar de veritat en el projecte d’equipaments de barri que el veïnat necessita. Ja sabeu que la idea que defensem fa anys des de l’AVV és que s’hi faci la biblioteca del Clot (ja que la que ara porta aquest nom està en un altre barri) i també el nou local per a l’Ateneu del Clot, ja que en principi d’aquí a tres anys hauria de marxar del carrer Muntanya. Creiem que aquest seria un bon projecte per al barri però estem, i estarem, sempre oberts que s’hi facin també o alternativament (però de veritat: amb garanties reals polítiques, tècniquesi pressupostàries) altre tipus d’equipaments públics de barri també necessaris,com per exemple un centre de dia per a gent gran. Però han de ser públics de gestió pública (no privatitzada), de barri i/o socials (no oficines) i viables tenint en compte els condicionants urbanístics i de l’entorn.
També aprofitarem per reivindicar tots plegats que l’impuls dels equipaments de la Fàbrica del Plom estigui dins d’un pla de millora de tota la zona, des del carrer Municipi-Escoles fins, al menys, el carrer Monturiol o Bilbao. Això vol dir que reivindiquem que d’una vegada es decideixi participativament com s’ha de fer: el soterrament del transformador de Soler i Rovirosa-Escultors Claperós, la millora dels entorns de l’Escola Rambleta del Clot, l’arranjament dels solars del carrer Verneda, millorar també el sector de Concili de Trento-Monturiol, etc. Per tant, reivindicarem la biblioteca i equipaments públics de barri a la Fàbrica del Plom però també la millora general d’aquesta zona, que seria molt positiva per al veïnat proper i també afavoriria els recorreguts de tothom cap a l’ambulatori i el Clot de la Mel o en direcció al Mercat.

Veniu a la xocolatada (i més)

Hem començat a preparar la festa amb algunes AFAde l’entorn i encara no tenim tancatstots els detalls,però us convidem a venir a petits i grans perquè segur que podrem fer un petit esmorzar col·lectiu de celebració, podrem parlar tranquil·lament del futur que volem per aaquesta part del barri i possiblement hi haurà altres activitats interessants per als petits i per a tothom. Si estimeu el barri, no hi podeu faltar.