Aprofitem la convocatòria de la xerrada per posar l’article que va sortir a elButlletí 291 sobre aquest tema, així com la carta de l’Adrià, un dels encausats, soci i participant de la nostra AVV, i que també va sortir publicada al Racó de Veïnes.

Xerrada: La desorbitant proliferació de lleis repressives

(i la seva aplicació abusiva als moviments socials)

  • Dijous 19 de Maig, a les 19.00 h, a la plaça de l’Oca

  • Parlaran: Laura Medina, advocada d’Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans; afectats de casos: Adrià absolució, Gina absolució, Sindicat de Llogateres

Desgraciadament a l’Estat espanyol ja és tradició viure en un ambient de repressió política i social, tant en les èpoques clarament dictatorials com en els últims 40 anys de “democràcia”. Les majories de dretes del PP van agreujar la situació amb la llei mordassa , que ampliava el ventall repressiu contra els moviments de protesta social, sindical i política i facilitava encara més la màniga ample de molts policies, fiscals i jutges que ja tenen vocació de restricció de drets i llibertats. Això no ha millorat amb el “govern central progressista” que va prometre la reforma “urgent” de la llei mordassa en els aspectes més repressius. No ho ha fet encara (ja veurem en què queda) i de fet els governs, també el català, la segueixen aplicant per limitar drets —també la llibertat d’expressió— d’activistes socials, periodistes, artistes, etc. i per mantenir la por entre la ciutadania en general.

Com que creiem que molta gent no és conscient de l’aberrant entramat de lleis repressives que hi ha a l’Estat (mordassa, codi penal encara parcialment franquista, normatives judicials, la “nova llei mordassa digital”, etc.) ni coneix gaire la seva aplicació massa vegades abusiva (que sovint seria il·legal en un estat que respectés escrupolosament els drets i llibertats), doncs hem organitzat aquesta xerrada informativa en què també es podran aclarir els dubtes que tingueu al respecte.

En la segona part de l’acte s’explicaran breument dos o tres casos que “ens agafen de prop”, ja que afecten persones del barri o moviments, com el que lluita pel dret a l’habitatge, amb els que col·laborem sovint les AAVV.

Si voleu estar ben informats i informades d’aquest assumpte, us esperem a la xerrada.

Absolució Adrià

Alguns em coneixereu per haver sigut el pregoner de la darrera Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa o per participar a la vida associativa del barri. Aquests darrer motiu és ben lògic, però el primer és degut a la repressió que l’estat espanyol, i les seves estructures situades a Catalunya, han aplicat sobre meu. Com ho han fet -i fan- a milers de catalans i catalanes.

El proper 31 de maig tinc un judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La fiscalia espanyola em demana 8 anys de presó per haver participat al #Holi del 2018. Aquell dia, un any després del referèndum d’autodeterminació, milers de persones vam omplir els carrers del centre de Barcelona per mostrar el rebuig als sindicats policials i grups espanyolistes i feixistes que venien a autohomenetjar-se per la violència exercida l’1 d’octubre del 2017 i reivindicar la unitat de l’Estat espanyol. aquell dia, desenes de persones en vam sortir imputades.

El meu cas ha tingut cert ressò per un fet força rellevant: el Departament d’Interior, en la seva incessant feina per perseguir el moviment independentista, els moviments socials i la dissidència política, m’acusa del mateix que va acusar, dur a judici i aconseguir condemnar a 5 anys de presó el Marcel Vivet. Tot això amb l’únic testimoni del mosso d’esquadra suposadament agredit i després d’haver-se comprovat que totes les proves que duia l’acusació no eren concloents.

Gràcies a Alerta Solidària i a amistats comunes amb el Marcel Vivet vam poder adonar-nos d’aquest fet (quantes acusacions poden haver-hi amb la mateixa mala praxis delDepartament d’Interior?) i denunciar-ho. Així, vam forçar a la Generalitat a retirar-se de la meva acusació, però la instrucció ja l’havien iniciat i el judici avança de la mà de la fiscalia.

Considerem, doncs, que el Departament d’Interior i per extensió la Generalitat de Catalunya té tota la responsabilitat d’aquest procés repressiu. Estan perseguint el moviment popular i reprimint les aspiracions de llibertat i sobirania del poble català.

El proper 27 de maig a la Plaça del Mercat, amb el meu grup de suport AdriàAbsolució, farem un acte final de campanya on us animem a venir a donar recolzament.

Finalment, també us animem a acompanyar-nos el dia del judici, el 31 de maig, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Adrià Absolució, amnistia i autodeterminació!