La confluència Trinxant-Meridiana-Degà Bahí, ha estat una zona oblidada i degradada des de fa molts anys. Ja l’any 1976 s’havia previst reurbanitzar-la, reordenant els vials i creant zones verdes per al barri.

A 2009 s’aprovà el projecte definitiu de remodelació Trinxant-Meridiana, incloïa un parc, una escola bressol i habitatge públic on reallotjar els veïns afectats i altres persones vulnerables. S’havia d’enllestir en 5 fases de 2 anys, és a dir l’any 2019 havia d’estar tot llest.

A dia d’avui, després de més de 40 anys de la primera previsió de remodelació de la zona, tenim construïda una zona verda (Parc de Can Oliva) i l’escola bressol (Petit Princep).

Quan ja hauria d’estar tot enllestit, continuem encallats a la Fase 2 sense que s’hagi posat ni un sol totxo de cap edifici nou per als afectats.

A més, les cases d’en Trinxant encara romanen en peu, amb moltes persones que hi viuen i amb greus problemes de manteniment, seguretat i salubritat. L’Ajuntament no fa res per avançar en el projecte. És un escàndol!

Els veïns afectats per la remodelació no poden esperar més. La majoria es troben en situació de precarietat, hi ha casos de dependència i persones grans desemparades per la inacció de l’Ajuntament i per l’especulació d’alguns propietaris sense escrúpols.

Ja hi ha hagut un desnonament i en poques setmanes una família (amb una persona dependent) es veurà obligada a marxar de casa seva, sense que ningú aclareixi on aniran. I tot per la inacció municipal i la cobdícia d’unes propietàries que no compleixen amb els seus deures.

Dimecres 14 d’abril denunciarem davant del barri i dels mitjans de comunicació tot aquest cúmul de despropòsits. Veniu a les 11h al Parc de Can Oliva, a la confluència dels carrers Trinxant, Degà Bahí i l’avinguda Meridiana.

Enllaç vídeo explicatiu convocatòria.