Acabem de veure que el dia 5 de Febrer es va publicar oficialment l’inici de la expropiació de la Fabrica del Plom -carrer Verneda, 16-22, ex-Biciclot- per fer-hi equipaments públics.

Per fí! Fa “anys i panys” que lluitem per això i estem contents d’aquest avenç. Ja sabem que el procés per tenir-hi els equipaments de barri que necessitem no serà fàcil ni curt però aquest ha de ser el punt d’inici d’una nova fase de treball col·lectiu (AVV, veïnat, entitats, Ajuntament, …) que faci que d’aquí pocs anys els tinguem en funcionament.

Ja sabeu que l’AVV reivindica, des de fa anys, que s’hi faci la Biblioteca del Clot (en hi ha una al barri de La Llacuna del Poblenou, al «Monstre» del Disseny, que li van posar el nom de «El Clot» però evidentment no és la que necessitem i hem de tenir, d’entrada la Biblioteca del Clot ha d’estar dins del barri.

Creiem que també estaria bé que la biblioteca hi sigués junt a l’Ateneu del Clot, que no té un local definitiu.

Aconseguir això no serà gens fàcil ni curt però ens hem de posar en marxa aviat i així anar avançant. En quan la pandèmia ens ho permeti farem un acte a l’entorn de la Fàbrica per compartir amb el veïnat l’inici d’aquesta nova fase de la lluita.

De moment reclamarem al Districte que encarregui ja l’estudi arquitectònic i patrimonial que s’ha de fer per documentar i valorar el que queda de l’antiga Fàbrica del Plom.

Seguirem informant …