El 7 d’abril va ser el dia internacional de la salut, i en contra de la mercantilització de la sanitat pública, el lema #SalutPerTothom, del qual les xarxes de tota Europa es van fer ressò d’aquesta crida a manifestar-se a favor de la nostra sanitat pública.

A l’Estat Espanyol, la crida es va fer a través dels col·lectius de treballadorxs de la sanitat pública, marees blanques i moviments socials, es demanava que es col·loquessin, en balcons i finestres, llençols, pancartes, mocadors, blancs amb lemes al·lusius a defensar la nostra sanitat pública, la qual durant molts anys els governs, estatals, nacionals i autonòmics, s’han dedicat a deteriorar-la per les contínues retallades de recursos, de personal, i per la privatització que s’ha dut a terme.

Com a resultat de tot això tenim el drama que ha significat l’actual pandèmia de la Cobid-19, els equips sanitaris de CAPS i hospitals s’han vist desbordats per falta de personal i recursos, a més que, en casos com aquest, només la sanitat pública és l’única que pot respondre ja que els contractes de les mútues privades no inclouen els casos de pandèmies.

Lamentablement la resposta dels i les veïnes a la crida que es va fer, no va tenir l’abast esperat.

Però això no s’atura nosaltres continuarem lluitant per una Salut Pública Universal i de Qualitat!