En el nostre barri del Clot-Camp de l’Arpa també tenim varies residències que estan sent afectades per el COVID-19.

La Residencia pública Alchemika, que acull veïnes i veïns, també està patint els efectes de la pandèmia i ha alterat bastant el seu dia a dia: no tenen visites dels seus familiars i coneguts, canvis en el personal per algunes baixes, etc.

La gestora actual (Grup Pere Mata) es va anticipar i una setmana abans ja va informar als familiars que les visites al centre quedarien restringides però, tot i la seva cautela, fins ara han tingut una defunció d’una persona resident i un numero reduït de casos controlats que inclouen també trasbalsadors i residents d’una de les plantes. Els resultats han estat obtinguts per els test diagnòstics aportats per la Gestora, també ha posat els equips de protecció individuals (EPI) i han realitzat la desinfecció del centre amb els seus propis medis.

La Gestora facilita la comunicació entre els residents i els familiars per mitja de vídeo trucades i així alleugereixen una mica la falta de presencia dels familiars en aquests dies.

Per les noticies que van arribant, arreu continua el clamor d’impotència de les residències (públiques i privades) davant la manca de professionals, de tests que permetin organitzar adequadament els recursos i el personal disponibles i també de tot tipus de material de protecció per evitar l’extensió de l’epidèmia i la pèrdua de més vides.

Exigim a la Generalitat i a totes les Administracions (Municipals i Estatals) que facin tot el necessari per solucionar en pocs dies tots aquests problemes.

Tots els recursos del país (públics i privats) s’han de posar al servei de la salut i dignitat de tothom, començant pels més vulnerables i seguint pels treballadors més essencials: sanitaris, serveis socials, etc.

Ara de forma urgent i, després, per sempre més.

Radars

Des de Radars s’han redactat algunes recomanacions que ens demanen que fem extensives al barri per coordinar esforços que trobareu al següent enllaç:

https://ajuntament.barcelona.cat/serveissocials/ca/noticia/com-podeu-ajudar-les-persones-grans-que-viuen-a-la-vostra-comunitat-davant-la-covid-19_932564

Per part de Radars Ciutat s’està fent seguiment dels nostres usuaris al barri i donant suport allà on calgui.

Totes les persones que s’ofereixen els animem a que es facin Radars Veïnals per consolidar la xarxa.