Del 3 de febrer al 27 de març hi ha en marxa el procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal i el Pla d’Actuació del Districte (PAM-PAD), que són els documents en els quals es detallen les polítiques i les mesures que el govern municipal es comprometrà executar durant el mandat municipal; en aquest cas, durant els anys 2020-2023.

El mateix dia 3 es va publicar la proposta inicial del Govern, un document extens (de més de cent pàgines) que podeu llegir o descarregar a: https://decidim-barcelona-production.s3.amazonaws.com/decidim-barcelona/uploads/decidim/attachment/file/5730/PAM_2020-2023_-_TEXT_CG_20200121.pdf. Fins a la pàgina 107 veureu que són explicacions sobre els objectius i actuacions generals respecte als àmbits social, econòmic, ecològic, etc. i només es concreta una mica el que es proposa per a cada barri a partir de la pàgina 108. En aquesta part, anomenada PAD, només hi ha dues propostes concretes per al nostre barri (que comentarem més endavant).

La resta de propostes que es puguin aprovar sorgiran del procés participatiu que hi ha en marxa, que consistirà en part en reunions obertes a la ciutadania, com ara el Consell de Barri del dia 24 de març, però sobretot estarà centrat en els procediments telemàtics a través d’Internet, bàsicament a través del web municipal www.decidim.barcelona. En aquest web és on les entitats i la ciutadania podem fer propostes per incloure al PAM-PAD i també votar-ne totes les que vulguem que es duguin a la pràctica, tant les que proposa el Govern municipal com les que presentem la ciutadania i les entitats.

En conseqüència, el que ara us volem demanar és que voteu les 20 propostes de l’AVV (que corresponen a les prioritats del barri) i, a més, una de l’Ajuntament que recull parcialment altres reivindicacions importants de la nostra entitat respecte al carrer Rogent i les seves connexions per als vianants cap a la part de dalt del barri. És ben clar que si força gent vota una proposta és probable que tiri endavant i també que si la vota poca gent serà molt més difícil que l’aconseguim. Per tant, ara és l’hora de votar pel barri, per ajudar-lo a millorar. Us expliquem com fer-ho.

Les 20 propostes prioritàries de l’AVV que us demanem que voteu

Són les següents:

 • L’AVV C-CA proposa exigir que un mínim del 25% del pressupost de Sanitat sigui per a l’atenció primària (els CAP).
 • L’AVV C-CA proposa evitar la segregació escolar al barri i al districte.
 • L’AVV C-CA proposa especial cura de les persones grans que estan soles.
 • L’AVV C-CA proposa crear un parc públic de lloguer de gestió pública al barri.
 • L’AVV C-CA proposa iniciar de forma immediata els tràmits per a la construcció de la Residència-Centre de dia a Glòries.
 • L’AVV C-CA proposa reduir carrils per als cotxes als carrers més transitats del barri.
 • L’AVV C-CA proposa fer l’actualització consensuada del Pla d’Equipaments Públics (PEP) del barri.
 • L’AVV C-CA proposa iniciar de forma immediata l’edificació del bloc d’habitatges AA1 per a afectats zona Trinxant.
 • L’AVV C-CA proposa continuar la remodelació de la Meridiana fins al carrer Navas.
 • L’AVV C-CA proposa l’arranjament dels parcs de Can Miralletes (i masia) i del Clot.
 • L’AVV C-CA proposa la construcció de la biblioteca del Clot dins del Clot, a la Fàbrica del Plom.
 • L’AVV C-CA proposa un pla de protecció del patrimoni arquitectònic i històric del barri.
 • L’AVV C-CA proposa el compromís de donar resposta per part del Regidor del Districte a les propostes de l’AVV per fer habitatges públics de lloguer.
 • L’AVV C-CA proposa la construcció immediata als solars municipals de Glòries (en total uns 700 pisos) i que siguin destinats a lloguer públic de gestió directa.
 • L’AVV C-CA proposa, pel que fa als desnonaments, dotació dels recursos necessaris per a l’acompanyament i que no n’hi hagi cap sense alternativa habitacional.
 • L’AVV C-CA proposa la creació de la Taula Oberta d’Habitatge del Districte amb les entitats i col·lectius, sindicats, etc. d’habitatge del Districte.
 • L’AVV C-CA proposa l’elaboració del pla d’usos per protegir el comerç i evitar saturacions d’usos.
 • L’AVV C-CA proposa la construcció de l’Auditori-Cinema al costat de La Farinera.
 • L’AVV C-CA proposa fer tornar la línia de bus 192 al recorregut de sempre.
 • L’AVV C-CA proposa la rehabilitació de la Torre del Fang i del seu entorn.

(Al web www.decidim.barcelona us sortiran en un ordre aleatori. Assegureu-vos de votar les 20 -o totes les que considereu-).

———————————————————————————————————————–

Com es pot votar? Fàcil: per Internet, amb l’ordinador, el mòbil…

Votar per ajudar a la millora del barri és fàcil: podeu fer-ho sols, amb qualsevol aparell que tingui connexió a Internet (mòbil, tauleta, ordinador…), o bé acompanyats, al nostre local.

Amb el navegador, aneu a la pàgina d’Internet https://www.decidim.barcelona.cat.

En el cas que ja us hi hagueu registrat amb anterioritat, a la part superior dreta de la pantalla podreu entrar-hi fent clic a Entra. Escriviu-hi el correu electrònic i la contrasenya amb què us vau registrar.

En el cas que encara no us hi hagueu registrat, això és el primer que haureu de fer. Feu clic a Registra’t, ompliu els camps que surten a la pantalla (correu electrònic, contrasenya…) i després confirmeu-ho a través del missatge de correu electrònic que rebreu.

Una vegada hi hagueu entrat correctament (ho veureu perquè a la part superior dreta de la pantalla sortirà el nom amb què us hi heu registrat), feu clic al requadre on posa Participa al Programa d’Actuació Municipal 2020-2023. Després, feu clic a la pestanya Propostes de ciutat i districtes.

A la part esquerra de la pantalla, on hi ha el camp de cerca (amb una lupa), introduïu el text «AVV C-CA» i us sortiran les 20 propostes de l’associació.

Llegiu-les i feu clic en el botó M’agrada de cada proposta.

Us demanem que intenteu votar totes 20. Si n’hi ha alguna que us generi dubtes, podeu venir al local els dies i hores que us indiquem més endavant. En tot cas, creiem que paga la pena invertir 20 o 25 minuts en votar totes les millores que proposem, perquè totes són importants per al barri (en el cas de la Meridiana, us demanem que també voteu aquesta proposta, tot i que ara mateix sembli que ja està aconseguida en gran part).

Per últim, per votar la proposta de l’Ajuntament sobre el carrer Rogent, en el camp de cerca cal introduir el text «carrer Rogent» i escollir la proposta que posa Carrer Rogent i a sota Ajuntament. Després, feu clic en el botó M’agrada. I ja està! Amb aquesta estona potser haureu ajudat el barri a aconseguir objectius pels quals fa molt de temps que lluitem.

També podeu votar al nostre local (i preguntar el que calgui)

Si, pel motiu que sigui, no podeu fer aquesta votació per Internet des de casa, podeu venir al nostre local i votar amb els nostres ordinadors i, si cal, amb la nostra ajuda. Ho podreu fer del dilluns 16 de març al dijous 19 de març, de 18.00 a 20.00 h, i podreu aprofitar per aclarir els dubtes que tingueu sobre les nostres propostes o per comentar el que vulgueu respecte del barri. Aprofiteu-ho i així, entre tots i totes, farem un barri millor.

Votar aquestes 21 propostes és fonamental. Feu-ho aviat, si us plau!

El termini per votar s’acaba el 31 de març, però per tal que no us en descuideu, us demanem que ho feu ja mateix i també que convideu amics i coneguts a fer-ho també. Necessitem molts vots! Fem tots aquest petit esforç i serà en benefici de tothom. Us en donem les gràcies per endavant.

Nota final: Votar altres propostes? Mireu el web el 20 de Març

És molt probable que durant el procés sorgeixin propostes de la ciutadania o de l’Ajuntament que des de l’AVV veiem positives per al barri. En farem una tria i a partir del 20 de març, a través del nostre web, us convidarem a votar també les que considerem més interessants. Per tant, si us plau, voteu ja mateix les 20+1 propostes que us diem ara i, si voleu i podeu, mireu el nostre web més endavant per veure quines noves propostes considerem que també són positives per al barri i convé votar-les.