A començaments de novembre de l’any passat tots els grups polítics menys la CUP van aprovar iniciar els tràmits per aprovar el projecte de Llei de contractes de serveis a les persones (coneguda per Llei Aragonès).

Conforme el procés anava avançant i el text era més conegut, sectors socials, sindicals i polítics, FAPAC, Marea Blanca de Catalunya, Marea Pensionista de Catalunya, USTEC, CGT, CUP, …, van començar a fer, tant per xarxes com amb xerrades informatives, explicacions del que pot suposar la seva aprovació.

Durant el mes de juny i fruit de les reunions entre moviments socials, sindicats i grups polítics es va constituir la Plataforma No a la Llei Aragonès a nivell de Catalunya.

Posteriorment a la presentació d’al·legacions Catalunya en Comú Podem també va retirar el seu recolzament a la tramitació i va demanar que sigui retirada la proposta de llei.

El dia 10 de juliol en la xerrada informativa que va realitzar la CUP Sant Martí a la Plaça del Mercat amb presència de la Marea Blanca de Catalunya, FAPAC i CGT Ensenyament, els i les assistents vam coincidir en que la llei obre la porta a l’externalització indiscriminada de serveis públics bàsics i es va proposar la creació, com ja s’ha fet a d’altres indrets, d’una plataforma que seguiria els acords de la creada a nivell nacional concretant al nostre barri tant la divulgació del que pot significar la seva aprovació, així com la convocatòria d’accions de protesta.

D’altra banda es va constatar que no disposem de massa temps ja que volen aprovar-la durant aquest mes de setembre.

La nostra AVV era present en aquesta xerrada i es va creure adient que fos l’entitat que fes la convocatòria per a la constitució de la Plataforma al barri.

A la última reunió de l’AVV de finals de juliol vam aprovar assumir aquest paper i vam concretar la convocatòria per al 12 de setembre a les 19:00 h al local de l’AVV Clot-Camp de l’Arpa, c. Sibelius, 3.

Per tot això:

Cridem a tots i totes els clotencs i les clotenques així com a totes les entitats, col·lectius, associacions, grups polítics …, del barri, que facin divulgació de la reunió de constitució entre els seus membres i que si és possible s’adhereixin, ja que només si som moltes les persones que ens oposem, a més liberalitzacions i privatitzacions que només serveixen per precaritzar les nostres condicions de vida i de treball i que impossibiliten tenir un projecte de vida, podrem tenir certa esperança d’èxit.

Us esperem,

AVV Clot-Camp de l’Arpa

Nota: Adjuntem enllaços per si voleu tenir més informació.

Informació sobre la presentació al Parlament i l’aprovació per iniciar els tràmits al projecte de llei:

https://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1499016-el-parlament-inicia-els-tramits-per-al-projecte-de-llei-de-contractes-de-serveis-a-les-persones.html

Projecte de Llei de contractes de serveis a les persones:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=2ahUKEwiS85q80a3kAhWH2hQKHd2EBSoQFjABegQIBBAC&url=http%3A%2F%2Feconomia.gencat.cat%2Fweb%2F.content%2F20_departament%2Farxius%2FProjectes_normatius%2FFinalitzats%2F2018%2FAv.-llei-contractes-serveis-persones.pdf&usg=AOvVaw37BHs52xKPIMToXJtGv_gE

Posicionament de la FAPAC:

https://www.fapac.cat/2019/06/04/lexternalitzaci-m-s-gran-del-govern-en-educaci

Posicionament de Marea Blanca de Catalunya:

http://www.mareablanca.cat/un-pais-en-lluita-contra-la-llei-aragones/

Posicionament de la XES (Xarxa d’Economia Solidària):

http://xes.cat/posicionament-projecte-llei-contractes-serveis-persones/

Recull d’articles:

https://www.naciodigital.cat/noticia/182572/llei/aragones/millora/servei/privatitzacio/sis/preguntes/amb/resposta

https://directa.cat/les-amenaces-de-la-llei-aragones-per-a-leducacio-la-salut-i-el-serveis-socials/

https://www.vilaweb.cat/noticies/llei-aragones-contractes-de-serveis-a-les-persones/

https://www.publico.es/public/qui-favor-i-qui-llei-aragones.html

http://diarieducacio.cat/llei-aragones-garantia-de-qualitat-de-les-externalitzacions-o-cavall-de-troia-contra-el-sector-public/