El passat dilluns, 17 de juny, la Marea Pensionista de Catalunya, va sortir al carrer, com també ho van fer les més de 270 plataformes de la COESPE (Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Público de Pensions) en tot l’Estat Espanyol.

Les manifestacions es van fer per exigir al nou “Gobierno”, que compleixi amb el que va prometre, que faci polítiques socials, que la sanitat i l’educació siguin públiques i de qualitat, que s’apliqui correctament la llei de dependència i que s’assoleixin unes pensions dignes per als actuals i per als futurs pensionistes.

Una vegada estigui format el “Gobierno” se li donarà 100 dies de cortesia per a veure si compleix,

Aquell mateix dia també es va fer entrega de cartes en contra del PEPP (Projecte Europeu de Pensions Privades) en tot el territori de  l’Estat des de les diverses plataformes de COESPE, conjuntament amb els lliuraments fets a altres estats de la UE (Unió Europea).
El PEPP significa la privatització del Sistema Públic de Pensions, amb l’objectiu d’afavorir la capitalització de la Banca, en detriment dels treballadors i de la Seguretat Social.
Des de la COESPE es seguirà defensant les pensions!
Governi qui governi les pensions es defensen!