La Marea Pensionista de Catalunya fa una crida a tota la ciutadania i a tots els moviments socials, a unir-se a aquesta mobilització estatal en defensa del sistema públic de pensions.

Després de 7 anys de Govern del PP, amb les brutals agressions contra els drets socials, democràtics, etc., el PSOE va arribar al maig d’enguany al govern de l’Estat per mitjà d’una moció de censura. Per aconseguir el suport de la majoria dels partits, el PSOE es va comprometre a liquidar totes les retallades de l’era del PP.

Passats més de 6 mesos, el govern del PSOE, no ha derogat ni la Reforma Laboral del 2010 (PSOE) ni la del 2012 (PP). Tampoc ha derogat la Reforma de Pensions de 2011 (PSOE) que segons diversos estudis està causant estralls per a les persones que estan accedint actualment a la jubilació, amb pèrdues de més de 20% en relació a la situació anterior. Tampoc ha derogat la reformes de pensions del PP del 2012 i 2013, i la Llei Mordassa contínua intacta fins ara.

Pel que fa a la revisió automàtica de les pensions amb l’IPC, que es va aconseguir amb la Vaga General del 20 de juny de 1985, el govern a hores d’ara continua titubejant que formula de revisió aplicar. Segons les últimes informacions retarda el seu càlcul de novembre a desembre per intentar escurar unes dècimes de la quantia de les pensions i tampoc té clar, si la quantia de la revaloració l’aplica en una paga, no consolidable en el nivell de les pensions.

Davant aquesta situació la Coordinadora Estatal en Defensa de les Pensions Públiques ha convocat una Jornada de Lluita a nivell de l’Estat que a Barcelona es concreta en la manifestació del dissabte dia 15.

Tot seguit posem la Convocatòria de la Coordinadora Estatal de la Defensa del Sistema Público de Pensiones, así com un cartell i la foto del Mural que la Marea Pensionista de Catalunya ha pintat a la Presó Model de Barcelona.