La Favb se suma a la campanya de SOS Racisme “Tancarem el CIE de Barcelona”, donant suport al manifest i convidant les associacions i el veïnat de Barcelona a participar activament de les dues convocatòries que tindran lloc el 17 i el 18 d’octubre amb objectiu denunciar la vulneració sistemàtica dels drets humans en els centres d’internament d’estrangers.

Divendres 17 d’octubre. 19 hores a Cotxeres de Sants (c/Sants, 79): Míting-Piulada: 100 intervencions en directe!
Dissabte 18 d’octubre. 17 hores al CIE de Barcelona (carrer E de Zona Franca): Mobilització popular per envoltar el CIE.

Enllaç al Manifest
Com arribar-hi

D’altra banda, la Favb vol manifestar el rebuig a l’operació policial massiva de la UE contra les persones migrants.

El 13 d’octubre es va engegar l’operació conjunta “Mos Maiorum” dins el marc de la presidència italiana de la Unió Europea i sota la coordinació del ministeri de l’interior italià. El seu propòsit declarat és de recollir informació, controlar i desbaratar els grups criminals organitzats i les principals rutes de la immigració il·legal, tant a les fronteres externes com dins l’espai Schengen.

Com que aquesta operació ha rebut el suport del govern espanyol, i un dels seus objectius consisteix a “detenir immigrants il·legals”, cal estar alerta a les intervencions de les forces policials de l’Estat espanyol. Ja hem vist moltes vegades com, amb el pretext de combatre les “màfies”, la repressió se centra justament en les persones estafades per aquestes… i per una Llei d’Estrangeria basada en la discriminació i l’exclusió.