No ha trigat ni vint-i-quatre hores a dictar la sentència absolutòria. El jutge Ricardo Yáñez, del jutjat penal 28 de Barcelona, té la convicció que la detenció de Sergi Rubia la nit del 28 de maig va ser fruit d’una “confusió”. L’endemà mateix del judici ha emès un dictamen de tres pàgines on assenyala que no ha quedat demostrat que Rubia participés a cap dels aldarulls que li atribuïen des de la Fiscalia i la Guàrdia Urbana. La declaració dels agents 21.881 i 22.294 de la policia local no pot justificar la condemna del noi, ja que de fet el magistrat pensa que la detenció es va produir enmig d’una corredissa on Rubia va quedar barrejat amb altres persones que suposadament estaven participant dels aldarulls. Segons el jutge els agents van detenir a la persona equivocada.

La tesi exposada a la sentència es reforça amb el testimoni d’un veí que va confirmar que Rubia estava parlant amb ell just quan es produïen els incidents i el del propietari d’un bar que també va confirmar que durant l’hora llarga d’aldarulls el casteller acompanyat de dos joves estaven prenent unes cerveses al seu establiment. El jutge en relació a això diu que els testimonis van ser “versemblants i creïbles” i com a conseqüència d’això no pot creure la paraula dels agents que van garantir amb absoluta certesa la presència de Rubia als aldarulls. L’advocada del noi s’ha mostrat molt satisfeta pel desenllaç i creu que a partir d’ara s’hauria d’obrir un procediment penal contra els policies locals per un presumpte delicte de fals testimoni.

Cal recordar que Sergi Rubia va estar vint-i-tres dies tancat a la presó de Brians sense cap prova que l’inculpés, només a partir de la paraula dels policies. Després de l’absolució, i com ha passat en altres casos similars, la víctima d’aquesta falsa acusació podrà reclamar una indemnització a l’Estat.

Publicat a:

http://directa.cat/tag/sergi-rubia

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2014/09/absolen-sergi-rubia-pels-fets-de-can-vies-39603.php