08-02-2011. L’Hospitalet de llobregat – Agència Catalana de Notícies

L’actuació de l’Associació d’Afectats per la Hipoteca, impulsada pel moviment veïnal, va aconseguir ajornar ahir el desallotjament d’una família d’un pis de lloguer municipal a l’Hospitalet. Aquesta família deu a la societat municipal L’Hospitalet 2010 un total de 2.724 euros. El cap de la família, Francisco Tramuns, i el president de la federació veïnal de l’Hospitalet, Manuel Piñar, es van reunir amb treballadors socials i responsables de l’empresa d’habitatges per pactar una solució que impedís el desnonament. Tramuns s’ha compromès a pagar el deute pendent en dos terminis, abans que passin sis mesos. A canvi, la família s’ha de posar en mans dels serveis socials. Tramuns, de 42 anys, va perdre el 2007 la feina que tenia a la construcció. Des de llavors sobreviu amb una pensió de 314 euros que rep per un accident i intenta arribar als 600 euros mensuals amb feines en negre. Amb ell conviuen un fill de 14 anys, una filla de 15 i un nadó de cinc mesos, fill d’aquesta noia. La filla i el nét, a més, no estan empadronats al pis.

Segons Piñar, l’Associació d’Afectats per la Hipoteca està treballant amb 200 famílies en una situació similar a la ciutat.